Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordförande fick inget veta

– Det är bara att beklaga att vi inte hanterat den här frågan på ett professionellt sätt. Det här ska inte få upprepas.

Så säger Järbo IF:s ordförande Håkan Odenryd sedan föreningen nu upphävt avstängningen av elvaårige pojklagsspelaren William Sjöblom.

Annons

Som Arbetarbladet berättade i går är William Sjöblom nu välkommen tillbaka till sitt fotbollslag sedan föreningen backat från den i hela idrottssverige så uppmärksammade avstängningen.

Håkan Odenryd, huvudstyrelsens ordförande, beklagar att det blev en olycklig hantering av hela ärendet.

Beslutet om ett års avstängning togs utan att föreningens huvudstyrelse först informerades, visar det sig nu.

– Faktum är att jag själv inte kände till vad som hänt innan jag fick läsa om det i tidningen. Om de vänt sig till oss i styrelsen hade jag omedelbart kontaktat Örjan Ohlström (Gestriklands fotbollsförbunds ordförande) och bett om råd om hur vi skulle ha hantera situationen, säger Håkan Odenryd.

Han tycker själv det är fel att utestänga barn från verksamheten och att det dessutom är fel att lämna information via sms.

– Men när det gäller möjligheten för William att komma tillbaka tidigare och om telefonsamtal som ska ha kompletterat sms:et står ord mot ord. Det är lite olustigt. Jag misstror inte våra ledare men jag kan inte heller säga att Williams mamma har fel.

Det Järbo IF lärt sig av det som hänt är att viktiga och känsliga frågor omedelbart ska rapporteras till huvudstyrelsen så att det blir hanterat på rätt nivå.

Riktlinjer för det ska nu tas fram. Dessutom ska information till föräldrarna i fortsättningen dokumenteras på ett sådant sätt att det inte kan bli några oklarheter.

Kommer William att få en ursäkt?

– Vi har inte hanterat frågan på ett professionellt sätt. Det kan jag utan tvekan be om ursäkt för.