Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oremo höll – men inte SIF

Emil Oremo gav tummen upp efter uppvärmningen.
Och foten höll för mittbacken – men inte spelet i den andra halvleken för Sandvikens IF.
– Det känns surt med tanke på att vi gjorde en väldigt bra första halvlek, säger Oremo efter 1–3-förlust mot Brage i den första omgången av svenska cupen.

Annons

Vi tv-sände hela matchen - här kan du se hela reprisen.

Trots att tränare Stefan Lundin fick laborera rejält i startelvan och byta ut hela sju spelare jämfört med matchen mot Enskede förra veckan så satte Sandviken hård press direkt från start – och redan i den fjärde minuten var amerikanen Seth Rudolph nära att ge SIF ledningen.

Under de första 30 minuterna var det hemmalaget som förde matchen och ett mål hängde i luften.

Men SIF var alldeles för ineffektivt mot division 1-laget Brage.

– Det var riktigt surt att vi inte lyckades få in något mål i första. Jag tyckte vi spelade väldigt bra och skapade tillräckligt mycket chanser för att ta ledningen med något mål, säger en besviken Emil Oremo, som under veckan haft problem med en fot och var ett stort frågetecken inför matchen.

– Jag fick bra behandling innan och på uppvärmningen kändes det bra – så det vara bara att köra.

I den andra halvleken kom Brage ut som ett nytt lag – och det hann endast gå fyra minuter innan Oscar Lundin slog till.

– Det var ett riktigt skitmål. Jag tror den styr på en av våra spelare och ställer Tobias i målet. Jag tror att det var deras första chans i matchen, förklarar Oremo.

Men efter målet tappade Brage initiativet – men slarv i SIF-försvaret gjorde att Heidar Geir Juliusson fick öppen gata och enkelt kunde placera in 2–0-målet.

Några minuter senare gjorde Emil Johansson 3–0 på straff – och saken var klar.

– Vi tar några individuella felbeslut och det är det som blir väldigt avgörande för matchutgången, sa SIF-tränaren Stefan Lundin.

Nu får SIF ta nya tag. Redan på lördag väntar Norrtälje på bortaplan.

– Nu är det bara att släppa den här matchen och börja fokusera på nästa. Det är en otroligt viktig match för oss, säger Oremo, som var rejält lindad kring foten efter matchen.

Kan du spela då?

– Det ska inte vara någon fara.