Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammal och ung slog till i NM

/

Det var rätt tunna startfält i elitklasserna i Norrlandsmästerskapet och inte minst från Gästrikland.
Istället var det gammal och ung som gladde mest.
Två guld på den inledande sprinten genom Rasmus Täck, OK Hammaren och Bengt A Persson, Ockelbo OK.

Annons

Tre guld och tre silver i Norrlandsmästerskapen

– Det passar mig bra när det är snabblöpt, sa Rasmus efter segern

OK Nipan i Sollefteå stod som arrangör av årets Norrlandsmästerskap och den inledande sprinten på fredagskvällen var förlagd till den gamla nedlagda militärförläggningen på Nipanområdet ovanför Ångermanälven. Vackert, snabbt och platt. Rasmus vann med 14 sekunder tillgodo på tvåan och var naturligtvis nöjd efteråt.

– Det var snabbt och rätt enkelt. Jag bommade just inget så det har gått bra, sa han efter målgång.

Guld blev det också till Bengt A Persson, Ockelbo OK som vann H65 med sju sekunder. Bengt som sedan stod över lördagens medeldistans fick hämta sitt guld på söndagen och då blev det ännu ett då han vann långdistansen med betydligt klarare marginal.

På lördagens medeldistans ställdes löparna på ordentliga prov i den tuffa och svåra terrängen öster om Sollefteå. Skogs start och mål 1100 m upp på berget för att sedan orientera vidare upp på berget med över 100 m stigning och mycket klurig orientering. Här tog Mårten Olsson, Gävle OK Silver i H18E efter ett fint lopp, 2.47 efter segraren.

Silver blev det även för Ockelbo OK´s Eric Hallner som klev upp en klass till H14 den här helgen. Han var 1.17 från segern. Det skulle bli dubbla silver för Eric på söndagen då han knep andraplatsen i ett jämnt lopp, 0.51 från segraren och 0.17 före trean.

Trots över 500 startande och hög klass på flera ungdomsklasser så var det mycket tunna startfält i elitklasserna och kanske måste man tänka om och göra som OK Hammaren på sin vår tävling. Med sprint på lördag fm och medel på em så spar man in en dag och då kanske det är lättare att locka dit de starka elitlöparna i den hårda konkurrensen i augusti.

Mer läsning

Annons