Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oro för svartlistad hyresvärd

Johan Stendahl pekades ut som en av Sveriges värsta hyresvärdar. Nu har den nuvarande hyresvärden i Tobo sålt ett hus till en köpare med kopplingar till honom.

– Det känns inte bra, säger grannen Kelly Jansson Bellander.

Johan Stendahl pekades ut som en av Sveriges värsta hyresvärdar av tidningen Hem & Hyra.

Hans bolag tvångsförvaltades och gick sedan i konkurs. I augusti i fjol tog en ny hyresvärd, Fagerhyltan fastigheter, över.

Nu växer oron i Tobo att Stendahl är tillbaka.

Fagerhyltan sålde nyligen ett av hyreshusen på Skolvägen. En av de nya ägarna är 80-årige Bernt Blomberg, tidigare skriven på samma adress som Johan Stendahl. Bernt Blomberg har också suttit i styrelsen för fastighetsbolaget Karlskronan AB, där Stendahl var ordförande.

– Stendahl hade en vision om att göra lägenheterna till bostadsrätter och man undrar ju om han är tillbaka, säger Kelly Jansson Bellander, granne till det sålda huset.

– Många misstänker att han ligger bakom köpet, säger grannen Helena Eriksson.

Petter Lindström, som företräder hyresgästerna, säger att Fagerhyltan smugit med husförsäljningen, som skedde i oktober.

– Vi hade ett möte med Marcus Hamberg (Fagerhyltans vd, reds.anm.) i november och han sa ingenting, säger han.

– Jag frågade om han hade något samröre med Johan Stendahl. Han sa nej.

– Men jag känner att han finns i kulisserna.

Johan Stendahl stämde nyligen Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle på 22,5 miljoner kronor för att ha tagit ifrån honom hans bolag.

Marcus Hamberg, vd för Fagerhyltan fastigheter, säger till Hem & Hyra att han inte tänkte på att informera övriga hyresgäster om försäljningen.

– Det här berör ju bara en fastighet och inte alla.

Arbetarbladet har sökt Johan Stendahl och Marcus Hamberg för en kommentar.