Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oro för svartlistad hyresvärd

Johan Stendahl pekades ut som en av Sveriges värsta hyresvärdar. Nu har den nuvarande hyresvärden i Tobo sålt ett hus till en köpare med kopplingar till honom.

– Det känns inte bra, säger grannen Kelly Jansson Bellander.

Annons

Johan Stendahl pekades ut som en av Sveriges värsta hyresvärdar av tidningen Hem & Hyra.

Hans bolag tvångsförvaltades och gick sedan i konkurs. I augusti i fjol tog en ny hyresvärd, Fagerhyltan fastigheter, över.

Nu växer oron i Tobo att Stendahl är tillbaka.

Fagerhyltan sålde nyligen ett av hyreshusen på Skolvägen. En av de nya ägarna är 80-årige Bernt Blomberg, tidigare skriven på samma adress som Johan Stendahl. Bernt Blomberg har också suttit i styrelsen för fastighetsbolaget Karlskronan AB, där Stendahl var ordförande.

– Stendahl hade en vision om att göra lägenheterna till bostadsrätter och man undrar ju om han är tillbaka, säger Kelly Jansson Bellander, granne till det sålda huset.

– Många misstänker att han ligger bakom köpet, säger grannen Helena Eriksson.

Petter Lindström, som företräder hyresgästerna, säger att Fagerhyltan smugit med husförsäljningen, som skedde i oktober.

– Vi hade ett möte med Marcus Hamberg (Fagerhyltans vd, reds.anm.) i november och han sa ingenting, säger han.

– Jag frågade om han hade något samröre med Johan Stendahl. Han sa nej.

– Men jag känner att han finns i kulisserna.

Johan Stendahl stämde nyligen Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle på 22,5 miljoner kronor för att ha tagit ifrån honom hans bolag.

Marcus Hamberg, vd för Fagerhyltan fastigheter, säger till Hem & Hyra att han inte tänkte på att informera övriga hyresgäster om försäljningen.

– Det här berör ju bara en fastighet och inte alla.

Arbetarbladet har sökt Johan Stendahl och Marcus Hamberg för en kommentar.