Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osäkert för vården i Söderfors om S kommer till makten

 I Arbetarbladet 12 december finns en artikel som kan ge intrycket att invånarna i Söderfors kommer att bli utan distriktssköterska.

Det stämmer inte. I Söderfors finns sedan några år husläkarmottagningen Brukshälsan, som också har en distriktssköterskemottagning. Brukshälsan har avtal med Landstinget i Uppsala län och har samma villkor för besökare som länets andra vårdcentraler. Besök hos distriktssköterska kostar inget, oavsett vem som driver mottagningen.    

 

I samma tidning finns en intervju med Rolf Pettersson, som representerar PRO. Han framför kritik mot politiken som förs i landstinget, men verkar glömma viktiga fakta.

 

Att det finns en vårdcentral i Söderfors är följden av att Alliansen infört vårdval. Det har ökat antalet vårdcentraler och mottagningar i länet, och inte bara i de större tätorterna. De rödgröna partierna motsatte sig vårdvalet. Därmed är framtiden osäker för vården i Söderfors, om Socialdemokraterna kommer till makten efter nästa års val.

 

Åsa Sikberg (M)

ledamot av hälso- och sjukvårdsstyrelsen