Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Osten hyllas på Laxön

Ett av de mest självklara valen någonsin, kommenterade vi när det blev klart att teaterprofilen Suzanne Osten skulle få årets Stig Dagermanpris.

Söndag 31 maj kommer hon för att ta emot utmärkelsen vid den högtidliga ceremonin i Stora Hallen på Laxön, arrangemanget som kallas "En dag om året".

Suzanne Osten tilldelas 2015 års Stig Dagermanpris för "sitt epokgörande arbete där barnteatern är en konstart i egen rätt".

Hon är regissör, dramatiker, filmare, grundaren av legendariska teatern Unga Klara och internationellt uppmärksammad pionjär inom barnteatern.

Tidigare teaterchefen Per Lysander är inbjuden för att hålla hyllningstalet om Suzanne Ostens arbete.

Barn och solidaritet kommer ett samtal på scenen att handla om. Medverkar förutom Suzanne Osten gör Per Lysander, författaren Maria-Pia Boethius och publicisten Arne Ruth (de två sistnämnda medlemmar i prisjuryn).

På programmet står även musik med Forsbacka Kammarkör. Vattenfall släpper i vanlig ordning vattnet fritt för att hylla det fria ordet.

Stig Dagermansällskapets Dagermanpris firar med detta sitt 20-årsjubileum. Så det är inte vilken dag som helst hur som helst.

*

LÄS MER: http://www.arbetarbladet.se/kultur/suzanne-osten-dagerman-hade-startat-ett-glesbygdsuppror