Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Österfärnebo, hålornas håla!

Nu är det dags igen för backpackarna att bege sig ut till gävles lite mer udda ställen. Den här gången är det dags för beryktade mygghålan Österfärnebo.

Annons

– Var fan har vi hamnat någonstans?
Bussen stannar mitt på bilvägen, det första vi ser är åkrar. Åkrar, åkrar, åkrar och regn, regn, regn. Där står vi, med väskan fullproppad med myggmedel och inget paraply.
Det vi ser sen är: ett Ica, en kiosk, en pizzeria och en blomster- och biltillbehörsaffär. Blomster OCH biltillbehör? Vi konstaterar snabbt att vi har hamnat i hålornas håla.

Vi kutar in på Ica för att ta skydd mot spöregnet och vi känner oss verkligen som två stadstjejer som gör intrång i deras revir. Alla kollar, trots det får vi oss några hejningar. Okej att det är en byhåla, men dom är ganska trevliga här. Ica har dessutom en liten tomteshopp i ett hörn, ett pluspoäng till Österfärneborna.
–Börjes privata sexlinje?, svarar en österfärneboare när hans mobil ringer.
Vi förstår snabbt jargongen här…

För att ta reda på hur vi kommer till själva centrum går vi in till en pizzeria. En pizzeria som dessutom inte har svängdörrar.
– Det här är ju själva centrum, men det är vid kiosken som ungdomarna hänger.
Aha, det är nu vi kommer till sjävla centrum tänker vi och går i den riktning som pizzasnubben visar oss. Men så fel hade vi, efter 20 meter är vi framme och ser en kiosk och inget mer. Ganska dött.

Vi känner att vi har fått veta det vi behöver veta om Österfärnebo - typ ingenting. Därför går vi in till Blomster- och biltillbehör i väntan på bussen. Dom är i alla fall trevliga här, en liten guldstjärna åt Österfärnebo.

Sammanfattning: Innan hade vi ingen aning om vart Österförnebo låg, men nu vet vi. Och det är för oss ganska onödigt information eftersom vi aldrig kommer återvända dit. Om det inte regnar vatten så regnar det mygg.
Österfärnebo består egentligen enbart av en väg, det är helt enkelt en förbifart.