Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svenska poliser hyllas som hjältar i New York

Polismannen Erik Näslund åkte tunnelbana i New York med sina tre vänner när han hörde ett desperat rop på hjälp över högtalarsystemet.
Utan att tveka agerade Näslund och hyllas nu som hjälte, skriver Östersunds Posten.

Annons

Östersundspolisen Erik Näslund är i New York på semester med tre andra svenska poliser, bland annat Markus Åsberg från Söderhamn. I onsdags åkte de tunnelbana för att se Broadway-föreställningen Les Misérables. Det rapporterar den lokala nyhetstidningen The New York Post.

Under turen ropade tunnelbaneföraren om det fanns någon polis på tåget i högtalarsystemet. Det pågick ett bråk mellan två män längre fram i tåget.

De fyra poliserna agerade och tog sig fram i tåget. Där såg de hur en man våldsamt pucklade på en annan man. Den slagna mannen verkade inte göra något motstånd. Tre av poliserna, varav en var Erik Näslund, bröt då ner den attackerande mannen medan den fjärde hjälpte den slagne mannen.

De höll ordningen i vagnen till dess New York-polisen kom till platsen.

De anses nu vara hjältar och New York-polisen öser beröm över de semestrande polisernas agerande.

Bland annat blev en representant för Les Misérables-föreställningen så imponerad att de fyra poliserna blev bjudna back stage och New York-polisen vill hedra dem för deras insats. Det skriver New York Post. De hyllas även av pendlare som åker tunnelbanan.

– Det var verkligen en modig sak att göra, speciellt som turister. Turister är oftast bara i vägen, säger Justice LeBoy, 24, till New York Post.

De fyra poliserna tonar ner sitt agerande och säger till tidningen att det inte var en så stor grej.

Mer läsning

Annons