Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öströms kontrakt går ut

Mats Öström, 64 år, slutar i höst som kultur- och fritidschef i Gävle kommun. Men han ska jobba kvar i två år till innan han går i pension.

Annons

Gävles profilstarke kultur- och fritidschef Mats Öström fyller 65 år i september och därmed går hans kontrakt som chef för kommunens kultur- och fritidsförvaltning ut. Det ska inte förlängas och därför slutar han på tjänsten, men han tänker inte gå i pension.

– Jag ska jobba i två år till inom Kultur och Fritid. Exakt med vad visar sig senare, säger han.

Kommunen ska nu inleda processen med att rekrytera en ny kultur- och fritidschef som kan tillträda när Öström slutar.

Mats Öström har gjort sig känd som en utåtriktad och positiv chef i kommunen. Under de tio år han har varit kultur- och fritidschef i Gävle har kommunen bland annat hunnit ansöka om att bli EU:s kulturhuvudstad, rustat upp gasverksområdet och dragit igång projektet med att bygga om Strömvallen. Innan han kom till Gävle har Öström jobbat som kulturchef i både Sandviken och Ockelbo, där han började 1974.

– Det är sammanlagt 37 år jag har jobbat med kultur i olika Gästrikekommuner. Det har förstås varit jättebra, säger han.