Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Othén matchens hjälte

Han började med att släppa in de två första skotten.
Sedan avslutade han med att rädda en straff på övertid vid ställningen 8–7.
Joel Othén blev stor matchhjälte på annandagen.
Och Hemligheten bakom räddningen – Henrik Hagberg.
– Jag resonerade med ”Hagge” innan straffen och han tyckte jag skulle stå kvar, flinade Othén efter segern mot Broberg på Jernvallen.

Sju insläppta mål och mängder med försvarsbjudningar. Men trots det kunde inte Joel Othén göra annat än le efter annandagsmatchen mot Broberg.

För vad är väl inte en räddad straff på övertid om inte helt makalöst och framför allt matchavgörande.

– Underbart! Men det var en ganska enkel räddning. Jag visste att straffskytten var tvungen att inte ta några risker och kanske inte gå så mycket på kraft.

– Jag tänkte inte så mycket.Jag resonerade med ”Hagge” och han tyckte jag skulle stå kvar. Så jag stod kvar och det blev ju...ja, lyckat, konstaterade SAIK-målvakten som fick bollen på låret. Dessutom stod han för ett par riktigt svettiga räddningar när Broberg tryckte på som mest i andra halvlek.

– Jag tycker att vi bjuder dom på för mycket. Vi var alldeles för darriga i försvarsspelet, tyckte Othén. Och hans analys stämde. Det bevisades inte minst när Brobergs straffmissare Per-Johan Wikström tog fart från eget straffområde, åkte genom hela SAIK-laget och lirkade in 3–2 efter 17 minuter. Men SAIK gick ändå till pausvila med en 5–4-ledning.

Andra halvlek hann knappt starta innan man fick se något så ovanligt som Linus Pettersson göra mål. Hans 6–4-mål var passande nog 21-åringens första någonsin i SAIK-dressen. Då ska sägas också att han nu är inne på sin sjätte säsong i klubben...

Men trots att SAIK gjorde ett tidigt ryck och utökade ledningen till 7–4, kom ändå andra halvlek att handla om gästerna från Söderhamn som mer eller mindre styrde händelserna på planen. Vore det inte för en storspelande Joel Othén kunde det här månne ha blivit Sandvikens första annandagsförlust på sju år.

– Men Broberg var riktigt bra. Dom var farliga när dom kom med fart, erkände Joel Othén.

Hans tränare, Ola Grönberg instämde:

– Jag var inte ett dugg förvånad över deras spel. Jag visste att dom är duktiga skridskoåkare. Men dom fick komma in alldeles för tidigt i vårt lag. Vi har en del att jobba med försvarsmässigt.

– Men jag är riktigt glad att vi fick med oss två poäng. Det var ju nära där att vi skulle tappa en poäng, fast jag visste att Othén skulle ta straffen, fortsatte Grönberg och bjöd på ett skratt efter 8–7-segern inför 3 453 åskådare.