Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Outlaws-hangaren blev en miljonförlust

Nu säljer Sandvikens kommun den omskrivna Outlaws-fastigheten i Lemstanäs.


De betalade 1,3 miljoner kronor och får 325 000 kronor för den.


En miljonförlust som kommunen får ta, menar kommundirektören Svante W Nordh.

Den omskrivna flyghangaren i Lemstanäs säljs nu. När hangaren skulle säljas av en privatperson till mc-gänget Outlaws, utnyttjade kommunen sin förköpsrätt och köpte fastigheten för 1,3 miljoner kronor för att hålla Outlaws borta från kommunen.

Till detta kom att Outlaws fick 200 000 kronor i flyttersättning för sina utlägg. Alltså var den totala kostnaden för Sandvikens kommun 1,5 miljoner kronor.

Efter detta har Sandvikens kommun försökt sälja hangaren, och under tiden har den hyrts ut till företagaren Reijo Mattila. Kommunen har inte haft något intresse av att äga fastigheten, och får nu sälja den till ett kraftigt rabatterat pris.

Det som kostade Sandvikens kommun 1,3 miljoner kronor att köpa, har nu blivit en miljon kronor billigare för den nye ägaren, Reijo Mattila.

Han betalar 325 000 kronor.

Kommundirektören Svante W Nordh, som ansvarat för försäljningen, är ändå nöjd med att hangaren nu säljs.

– Ja, vi är inte intresserade av att äga fastigheten.

Affären med flyghangaren vid Lemstanäs och försöken att hålla Outlaws borta från kommunen fick stor uppmärksamhet i media. Utbetalningen till Outlaws kritiserades av kommunrevisionen, som konstaterade att kommunen bröt mot flera av sina egna regler och rutiner. Efter det att kommunen via sitt köp gjort att Outlaws inte längre hade en lokal i Sandviken, etablerade sig mc-gänget efter en mellanlandning i Gävle återigen i Sandvikens kommun i en ny fastighet, som de nu har lämnat.