Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovanligt lugnt nyår i Tierp

Nyårsfirandet i Tierp blev det lugnaste på flera år. Polisen hade förberett sig med extra hög beredskap men kan se tillbaka på en lugn helg.

– Det har varit en ovanligt lugn nyårshelg och det är vi väldigt tacksamma för. Det kan bero på att det har varit ganska kallt och än så länge har vi inte haft några direkta incidenter med raketer, säger Bertil Danielsson, biträdande närpolischef i Tierp.

2008 inleddes det nya året med en storbrand på Grevegatan i Tierp. Men i år blev det alltså desto lugnare. Inför nyårshelgen hade polisen förberett sig med sig extra resurser och höjd beredskap. Som vanligt förekom det en del fylla men inga allvarliga brott rapporterades.

– Det har sett väldigt bra ut. Vi hade bra med personal och extra resurser. Det man kan säga är att vi har haft jobb hela tiden men ingenting som renderat i direkta brott, säger Bertil Danielsson.

Även räddningstjänsten kunde glädjas åt ett lugnt firande. Ingen trafikolycka och inga bränder rapporterades in.

– Det var ett ovanligt lugnt nyår. Ingen trafikolycka eller brand och det är ju bara bra, säger räddningstjänstens styrkeledare Andreas Lindblom.