Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oväntat möte i skogen

Öga mot öga står damen med sin kantarellpåse i handen och björnen och tittar på varandra. Ingen av dem rör sig. Det går en minut, det går två minuter.

– Kvinnan var helt lugn, berättar fotografen Ing-Marie Sjödin, som fångade det här oväntade mötet.

Arbetarbladet har tidigare berättat om den orädda björnen som kväll efter kväll återvänder till samma havreåker utanför Järbo för att äta sig mätt och som blivit ett tacksamt fotoobjekt.

Ing-Marie Sjödin, förskolekock, bloggare och passionerad naturfotograf, åkte dit med viss tvekan eftersom hon trivs bäst när hon får jobba med sin kamera i ensamhet.

En liten skymt av björnen som gömde sig i en svacka och en bild där öronen sticker fram var allt hon hade fått med sig när det började mörkna och hon skulle packa ihop för att gå tillbaka till bilen.

Då kom plötsligt en kvinna lugnt promenerande på byvägen utan att verka höra varningsropen från de cirka 15 personerna som stod och tittade på. Samtidigt kom björnen fram ur sitt gömställe. Kvinnan och björnen blev stående stilla mitt emot varandra på vägen.

Ing-Marie Sjödin iakttog fascinerad scenen genom sitt 300-millimetersobjektiv.

– Det syntes att de fick ögonkontakt. Kvinnan var helt lugnt och oberörd. Därför kändes det aldrig jätteotäckt.

Efter ett par minuter lunkade björnen in i skogen och dramat var över.