Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ove Molin inför det känsliga mötet: "Här ses jag med andra ögon än i Brynäs"

Efter ett helt hockeyliv i Gävle lämnade Ove Molin för nykomlingen Karlskrona.
Ett gäng noviser om man jämför med Brynäs.
Men Ove ångrar ingenting – trots kräftgången i SHL.
– Nej, här får jag ses med andra ögon än hemma, säger han.

En ynka seger efter ordinarie tid och bara elva inspelade poäng och solklar jumboplats. Det är Karlskronas facit efter 25 omgångar – nästan halva serien.

Brynäsikonen Ove Molin leder laget tillsammans med Pelle Hånberg och det har sannerligen inte varit någon promenad i parken för nykomlingen från Blekinge.

– Nej, vi har släppt iväg konkurrenterna för mycket i botten, så är det. Men vi har mindre poäng än vi förtjänar. Det är någonting man brukar säga i vår position, men jag tycker verkligen att det är så. Senaste dubbelmötena mot Växjö skulle vi ha vunnit vi var bättre i bägge matcherna, men förlorade ändå, suckar Ove.

Det var någon så kallad expert som sa att det är bättre om ni sätter i gång och hårdtränar nu för att vara bra till kvalet. Håller du med?

– Nej, det får stå för den som sa det. Frågan är om man skulle vara så mycket bättre i mars om vi skulle köra stenhårt nu? Jag vet inte.

Hur tänker ni då?

– Att halva serien är kvar. De lag som är ovanför oss (Modo, Malmö, Rögle), har vi visserligen släppt iväg lite för långt nu. Men om de fortsätter vara lika dåliga samtidigt som vi höjer oss börjar vinna och ta de poäng som vi faktiskt förtjänar är det inte kört. Vi har faktiskt chansen ännu, så måste vi tänka.

På torsdagskvällen kommer Brynäs på besök för första gången och det blir förstås speciellt för Ove Molin och även Karlskronas sportchef Micke Sundlöv.

– Det var en jätteupplevelse för mig när vi spelade i Gävle. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle få såna hyllningar. Först innan matchen och sedan i ett power break, det var jättespeciellt.

Det är sån han är Ove Molin. Ödmjuk. Han kan inte riktigt ta in vad han betytt för Brynäs och fortfarande betyder för Brynäsfansen. Men samtidigt erkänner han att det för honom – i sin tränarkarriär nog var bra att komma bort från Brynäs och Gävle.

– Vi har det jättebra här, men jag saknar Gävle. Fast tränarkarriärmässigt är det bra att komma hit och få ses med andra ögon än den jag var i Brynäs, jag får en annan chans här. Det tror jag är nyttigt, säger Ove Molin.

LÄS MER: Kapten Rödin tillbaka i Brynäs – men JVM-stjärnan saknades

LÄS OCKSÅ: Bertilssons besked: "Då kan jag vara tillbaka"