Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överlevare i rått våld

/

Den tropiska paradisön Banoi bjuder på vita stränder, lummiga trädgårdar, svalkande pooler, barhäng – och zombies.

Annons

Spelet går i enkelhet ut på att genom korta dialoger med överlevare på den zombieinfekterade ön utföra uppdrag till att samla och bygga saker. Detta resulterar i ett hetsigt sicksackandes på stränderna mellan zombies som kalasar på före detta badgäster och ett åkandes runt öns smala vägar till olika strategiska platser. Och man gör det med skräckblandad förtjusning.

Våldet är rått och åldersgränsen är befogad, men gillar man liksom jag zombiegenren, så är det ett nöje att slå sig fram genom stranden med en trasig åra i handen. Självklart bjuder spelet på en och annan chockeffekt och ett par tuffare bossar.

"Dead Island" är som en bra blandad Bloody Mary, här blandad med en del förstapersonskjutare, en del skräck och en del rollspel. Det är just den sista ingrediensen som gör att spelet sticker ut, för grafikmässigt än det svagare än exempelvis "Left 4 Dead" och "Dead Rising". Men spelar man i flerspelarläget med upp till fyra vänner så spelar den svagare grafiken ingen roll för "Dead Island" är ett spel som bokstavligt talat biter sig fast.

Conny Pedersén

Mer läsning

Annons