Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På Disneyland virituellt

/

Annons

Frontier Developments gjorde en av 2010 års gulligaste husdjurssimulatorer – Kinectimals. Och kanske var det den succén som gjorde att man fick ta sig an det ganska omöjliga uppdraget att skapa en virtuell upplevelse av nöjesparken Disneyland.

För det är precis vad Disneyland Adventures handlar om. Här får du utforska en virtuell kopia av nöjesparken i Anaheim. Du träffar naturligtvis på Disneys alla filmkaraktärer, besöker åkattraktioner, samlar autografer och shoppar souvenirer, precis som på riktigt, förutom att du inte behöver spendera en krona mer än entréavgiften som spelet kostar.

Låter det som en omöjlig uppgift?

Ja, du kommer inte känna vinden i håret då du åker berg- och dalbanan, om jag säger så. Där-emot är Disneyland Adventures en minispelssamling av det lyxigare slaget.

De olika minispelen, som kontrolleras med Kinect-kameran, har du säkert stött på i olika sammanhang tidigare. Det handlar om allt från slalomåkning och snöbollskrig till enklare dansspel.

Skillnaden är att Disneys kvalitetskontroll vilar över spelet, vilket gör att grafiken och inramningen är i en klass för sig. Utvecklarna har verkligen ansträngt sig för att sy ihop upplevelsen till ett komplett spel och jämför man med det gängse barnspelet så är resultatet imponerande.

Åkattraktionerna fungerar som spelnivåer där du möter och löser uppdrag med välkända Disneyfigurer och för att verkligen utforska parken skickas du på olika uppdrag, i stil med att samla autografer från Kalle Anka, Musse Pigg och Janne Långben.

Mellanuppdragen är inte jätteroliga, men fyller sin funktion. Däremot blir min son väldigt förtjust i attraktionsspelen. Att kasta sig in i ett snöbollskrig mellan Janne Långben och ett gäng snömän är precis hur kul som helst om man, som min son, tillhör spelets målgrupp.

Det finns en del att anmärka på vad gäller precisionen i kontrollerna. Vissa minispel är mer genomarbetade än andra och i de sämre varianterna har kameran svårt att registrera rörelser på ett vettigt sätt. Det här är ett återkommande problem i den här typen av spel, men i och med att de flesta grenarna är hyggligt förenklade så fungerar det överlag riktigt bra. Klart bättre än medelspelet i genren.

Disneyland Adventures kan knappast ersätta upplevelsen av att besöka den verkliga förlagan, men det är ett riktigt mysigt barnspel med stämningsfulla miljöer och vacker grafik. Min son är överförtjust över att få interagera med Kalle Anka och company och jag slipper stå i kö och spendera extrapengar på souvenirbutiker. En annorlunda och lyckad spelupplevelse för de yngsta.

Mer läsning

Annons