Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På gångs helgtips i Gävle

/

Jorå. Visst kan man å-dra även denna helg. På Gång kan inte hålla sig från att plocka ut godbitarna och göra en liten-men-oerhört-praktisk guide till bästa ställena att hänga på.

Annons

Du var förstås ute och gjorde stan förra helgen, provade thai chi, klättrade i kyrkotorn och kollade på konst.

Alltså blir inriktningen lite annorlunda denna gång.

1. Börja på Söder. Där ordnas en "trivselkuldag mellan klockan 11 och 15 och eftersom det är helt svårt att förstå vad det handlarom blir man såklart nyfiken. Folkdanslag uppträder i alla fall. Konstnären Sir Hilderman arrangerar. Trivselkul alltså.

2. Sen blir man hungrig. Gästrike Militärhistoriska förening har mejlat och berättat att de kokar ärtsoppa på fältmässigt manér i kokvagn vid Soldattorpet. De börjar redan klockan 9 på morgon men så dags, men På Gång tycker att man ska bli hungrig på trivselkulet på Söder först och äta ärtsoppa sen.

3. Häng på Musikhuset. Hela kvällen. Där är det nämligen Sputnikkväll meden hel radda demoband på scenen: No ones serious, Intencity, Malfunction,Merciless Entity, Once a week, Bad Hairday och Pickadoll. Dessutom flyttar design- och konstmarknaden Edge, med lokala konstnärer och designers, in i samma hus för en kväll och kränger allsköns fina grejer. Klockan 18 till 24.

Mer läsning

Annons