Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PÅ SCEN: Mr. Big-sångaren Eric Martin antog den ultimata utmaningen

/

Annons

En kall höstdag i ett bakfullt och söndagslunkande Gävle. Om inte det är den ultimata utmaningen för att lyckas med en konsert vet jag inte vad som kan tänkas vara det. När CC Puben för tredje dagen i rad står som värdar för länets, för stunden, häftigaste arrangemang är dock seghet och kyla det sista man tänker på. I synnerhet när spjuvern Eric Martin är kvällens huvudman.

För mångt och många är Eric känd som den tvålfagre sångaren i two hit wonder-bandet Mr. Big. Ni vet, i början på 90-talet slog blixten ned två gånger så att den breda massan kunde se den. Först när de fick en hit med balladen To be with you och sedan när de följde upp den med den lyckade covern på Cat Stevens ballad Wild world. Givetvis finns båda med i kvällens set och det är också i de båda numren som publiken visar mest prov på allsång. Inte på samma bedrövliga fyllevis som under fredagens konsert med syskonen Norum. Den här gången är både publik och antalet personer inne i lokalen betydligt mer anpassad för ändamålet. Något som Eric verkar tycka är fantastiskt roligt.

Konserten som varar i närmare två och en halv timme är stundtals lika mycket en uppvisning i rappt munläder som i skönsång. Eric har ständigt nära till ett skämt och anekdoterna, ja dom fullkomligt haglar. Allra roligast blir det när han med inlevelse berättar om hur han en gång förde ihop de båda idolerna David Coverdale (Whitesnake) och Paul Rodgers (Bad Company) för en pratstund där han själv till slut blir helt överflödig. Stundtals är det rena rama Gasta-stämningen som råder. Men mellan skrattsalvorna hinner han som sagt var med att spela musik också. Bra sådan.

Skickligt ackompanjerad av Marcus Granberg på gitarr blandar Eric friskt från hela karriären. Passion lyser igenom och är sannerligen någonting utöver det vanliga. Det märks att han tycker om vad han gör och att publiken tycker om honom för det han gör. Hur kan man annars förklara att den spontana skivsigneringen efter konserten mynnar ut i ännu fler önskelåtar? Att rösten sedan är klar och stark kvällen igenom är pricken över i:et.

Annons