Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På spaning. Det mindre vackra 90-talet

/
  • Nej. Det var fult då. Det är fult nu. Men ändå har Buffalo-skorna, och kopierade varianter, kommit tillbaka.

Egentligen är det inte konstigt alls: Allt går ju som bekant runt. Och nu är det dags att snegla allt mer på 90-talet för att få syn på vad som gäller just i dag. Men nog hade man hoppats att vissa delar av 90-talet hade försvunnit in i glömskan och stannat där.

Annons

Nej det handlar inte om tajtsen som inte alltid är helt smickrande. Inte om de kortklippta tjejfrisyrerna som i sämre fall ser ut som sorgliga försök att dölja ett allt tunnare hår. Inte om Whitney Houston.

Det handlar om skorna med enorm platå. Då det begav sig satt de på de allra tuffaste brudarna och var av det tyska märket Buffalo. Kickersbrudarna ägde förorten med de där skorna. Ju högre platå desto bättre.

Sen dess har Buffaloskorna, och den där vansinniga platån, fört en tynande tillvaro. Kanske letat sig fram till en eller annan emo-orienterad ungdomsfot, men på det stora hela varit osynliga.

Tills nu.

På vanligaste skobutiken, mitt i Gallerian Nian i Gävle, placerade så att man nästan snavar över dem står de. Som en sko för vem som helst. Ett par stövlar med spännen och mönstersömmar. Och så dessa enorma platåer.

Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att föreställa sig vem som ska vingla omkring i dem.

De var inte snygga då. De är inte snygga nu.

Det finns, som sagt, mindre vackra delar av 90-talet som man gör bäst i att förtränga.

Mer läsning

Annons