Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På spaning. Gigs för de superrika

/

George Michael har gjort det. Likaså Christina Aguilera och Amy Winehouse. Och inte ens Rolling Stones lär vara främmande för det. Att göra privata gigs för de superrika.

Annons

 

När skivförsäljningen pyser ut, strömmar pengarna in från ett annat håll, men få artister skryter om den nya inkomstkällan såsom de skröt om listettor.

Privata spelningar på miljardärers fester är för lukrativa för att motstå. Kända artister flygs in på privatjet för en timmes show, och belönas rikligt för besväret. Ofta mer än vad de skulle ha tjänat på en vanlig konsert för betalande publik.

George Michael lär ha fått 1,5 miljoner pund för att spela på miljardären Sir Philip Greens födelsedagsfest, om man får tro Sunday Times.

 

Självklart har även oligarken Roman Abramovich köpt sig status med hjälp av superstjärnor, enligt samma modell som när han köpte fotbollslaget Chelsea. När hans formgivarflickvän Dasha Zhukova öppnade galleri, hyrde de in Amy Winehouse som kunde casha in en miljon pund på att visa upp sig.

Men konserter för de superrika kommer med ett pris även för artisterna. Rockimagen tar stryk när ett band hellre spelar för svettiga gubbar med tjocka plånböcker än för fansen.

Om inte allt kan hållas hemligt, förstås.

Mer läsning

Annons