Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pand, där satt den

Varmt, soligt och vindstilla...
Där har ni drömvädret för de som skjuter sönder lerduvor i tävlingsmomentet Nordisk trap.
– Så det här var väl inte vad man hade hoppats på, sa Fredrik Amour från Svenljunga när landslagstestet i Valbo avslutades.

För det var ju kallt, det var regnigt och det blåset rejält på Skyttestadion under de båda tävlingsdagarna.

Det gjorde också att resultaten blev sämre än förväntat. Det var inte särskilt många serier där skyttarna träffade alla 25 duvor.

– Hmm, det var soligt och skönt när vi åkte hemifrån i fredags. Men det här blev riktigt svårt, sa Fredrik som åkt 55 mil från Västergötland.

De allra flesta skjuter med särskilda glasögon för att se duvorna bättre. Nu var det besvärligt att hålla de fria från det eviga droppandet från himlen. Lägg också till frysna fingrar och lerduvor som vobblade rejält i vindbyarna.

– Fingrarna är värst. Jädrar vad man fryser om fingrarna, sa damsegrarinnan Johanna Karlsson från Frillesås när hon summerade helgen.

Hon var glad ändå trots att resultatet inte var de allra bästa med hennes mått mätt.

– Men det var tufft och det var lika för alla. Det är i alla fall alltid lika roligt att komma ut och tävla. Vi är ju som en liten familj där alla känner alla och vi håller på med det här för att det är så otroligt roligt.

Den här helgen var det Valbo Sportskytteklubb som arrangerade det tredje landslagstestet i Nordisk trap och hade fått ihop ett skapligt startfält med totalt 48 skyttar i fem olika klasser. Det första gick i Örkelljunga och det andra i Frillesås och om två veckor så är det Östhammar som är värd för det fjärde och sista testet.

– Klart att jag ska dit också. Det är givet.

Det är också en hobby som förenar. För det handlar om en hobby för de allra flesta. 23-åriga Fredrik Amour är inget undantag i sporten som ändå är stor i södra Sverige och växer hela tiden.

– Jag började med det här för att farsan höll på. Det här är mitt första riktiga tävlingsår och det har blivit min stora hobby. Jag håller på för att det är så grymt roligt. Även när förutsättningarna är så här, menade Fredrik och tittade samtidigt upp på den genomgråa himlen.

Han kom till slut totalfyra i seniorklassen men avslutade bäst när han vann den sista och avslutande finalserien med 24 av 25 möjliga träffar. Den enda missen kom tre duvor från slutet.

– Det blev ju i alla fall en okej avslutning men jag är långt ifrån nöjd med lördagsskyttet, avslutade Fredrik.

I övrigt från tävlingen kan vi konstatera att...

...Jörgen Eliasson från Umeå vann seniorklassen totalt efter de totalt sju serierna.

...Leif Erntsson, Gullspång vann +50-klassen men var också den som träffade flest duvor av alla den här helgen med 162.

...Erik Lundberg från hemmaklubben i Valbo inte hade sin bästa helg och blev fyra i juniorklassen.

...landslaget tas ut efter det sista och avslutande testet om två veckor i Östhammar.