Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pappers: Ordning och reda på arbetsmarknaden

Det är tydligt att Socialdemokraterna är i högform. Bra förslag lanseras på löpande band. Ta det här med ordning och reda på arbetsmarknaden.

När allianspartierna regerade gav de enskilda arbetsgivare makten att bestämma om arbetskraft ska importeras från utlandet. Resultatet blev rena rama vilda västern! Fusket tog genast fart. Arbetstillstånd såldes dyrt till utsatta människor i fjärran länder. Ett arbetstillstånd kunde ge samvetslösa skumraskfigurer hundratusentals kronor svart, rakt ner i fickan.

Det här vill Socialdemokraterna så klart sätta stopp för. Partiet vill att arbetskraftsbehovet ska prövas av en myndighet, med råd och insyn från arbetsmarknadens parter. Viktiga frågor måste ställas. Måste folk verkligen hämtas från utlandet? Finns det inte någon arbetslös här hemma som kan göra jobbet? Om arbetskraft ska importeras ska det ske under kontrollerade former till yrken där det råder brist på arbetskraft, inte för att göda skurkar som säljer arbetstillstånd.

 

Mikael Ybert

ordförande Pappers avd 2  

Kjell Olsson

ordförande Pappers avd 3

LÄS fler debattartiklar här:

Replik: Stenvard (M): Fler vuxna samtal bland Gävles politiker

Lagen om anställningsskydd måste stärkas!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel