Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik från Sandviken är utsedd till en av landets mäktigaste

TCO har listat framtidens 99 mäktigaste opinionsbildare i åldrarna 18 till 35.
Med på listan finns Patrik Lundqvist, riksdagspolitiker från Sandviken.
– Det är såklart jätteskoj, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Det är tjänstemännens centralorganisation, TCO, som listat framtidens 99 mäktigaste personer inom områdena politik, journalistik, fack och företag samt ungdomsförbund, organisationer och övriga opinionsbildare.

Med på listan finns 32-åringen Patrik Lundqvist, riksdagspolitiker från Sandviken som växte upp i Storvik.

– Vi i TCO vill uppmärksamma kraft, mod och innovationsförmåga som finns hos unga och engagerade. Vi har listat de vi tror kommer vara bland de mäktigaste inom samhälle, politik och näringsliv i framtiden", säger Eva Nordmark, ordförande TCO, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Han vill bredda politiska spelet

I topp placerade sig Amanda Lundeteg, vd och talesperson för stiftelsen Allbright, tätt följd av journalisten Kristoffer Örstadius på Dagens Nyheter.

Bara de som placerar sig i topp tio på listan presenteras i följd. Resten radas upp utan inbördes ordning i olika kategorier

Patrik Lundqvist placerar sig i kategorin politiker. Där delar han utrymme med bland andra ministrarna Gustav Fridolin (MP), Aida Hadzialic (S) och Gabriel Wikström (S). Även Centerpartiets ordförande Annie Lööf samt Kristdemokraternas ordförande Ebba Busch Thor finns med på listan.

– Det är såklart jätteskoj att bli uppmärksammad för vad man gör och vilken potential de tror att man har. Men det här är en gemensam bedrift, utan alla mina partikamrater och alla de jag lärt mig av och haft som förebilder i facket och rörelsen så hade jag aldrig varit där jag är i dag, säger Patrik Lundqvist om utmärkelsen i ett pressmeddelande.

LÄS MER: S föreslår att ung doldis blir toppnamn

På Facebook grattas han av partikamraterna i Socialdemokraterna Gävleborg:

"Stort grattis till vår riksdagsledamot Patrik Lundqvist som i hård konkurrens har listats av TCO som en av framtidens 99 mäktigaste. Patriks engagemang syns och gör skillnad.", skriver partiet på sin Facebooksida.

LÄS MER: Tunga riksdagsposter till S Gävleborg

Inför riksdagsvalet berättade Patrik Lundqvist om uppväxten i Storvik och att han arbetade på Sandvik som mekaniker. Han sa också att han var aktiv inom fackförbundet IF metall och var deltidsanställd i Försvarsmakten.

Lär hela listan här:

Annons