Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pedagogiskt tänkt?

Denna höst har alla förskollärare i Sandviken gått på kurs, vecka efter vecka. Tre dagar per person tilldelades för en kurs, kallad Upptäcksresan. Sedan tillkom en hälsodag för alla och ”Haj”- utbildningskurs för alla hälsoinspiratörer.

Hur känns det för ett litet barn som saknar sina dagisfröknar? Denna höst sätter sina spår i det lilla barnet som behöver trygghet.

Det ska vara så viktigt med ett pedagogiskt tänkande, men det kan då ändå inte vara riktigt pedagogiskt tänkt att skicka alla på kurs samtidigt?

Vikarier finns heller inte så det räcker till, alla gånger. Detta har medfört färre personal, på alla barn, och olika ansikten som mött dem varje morgon…

Många pedagoger behöver vidareutbildning, men inte till detta pris. Barnen glöms bort i sammanhanget! Det är ju faktiskt för dem vi jobbar!

Nu ser vi fram emot det nya året som lovar oss större barnkullar på alla dagis. Jag tror att alla vet att det är stor brist på dagisplatser. Så föräldrar, vakna och protestera! Börja det nya året med att höra er för hur det ser ut på ert barns avdelning.

Pedagog och orolig mormor

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel