Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionär i Gävle med förmåner i särklass!

Annons

Det är tydligen många pensionärer över 75 år som inte känner till att det finns en alldeles speciell förmån för dem här i Gävle.
Vi har berättat på pensionärsföreningarnas möten men alla tycks ändå inte känna till detta.
Genom ett avtal mellan arbetsmarknadsenheten och omvårdnadsnämnden i Gävle så kan alla som är över 75 år få hjälp av ”Fixarteamet” med vaktmästar-sysslor av mindre omfattning t.ex. rep. av en bit staket, byte av skåplucka,
byte av batteri till fjärrkontroll o.s.v.
Andra exempel på vad man kan få hjälp med är att packa vid flytt (i mindre omfattning), trädgårdsarbete kan utföras tillsammans med kunder, såsom plantering, bevattning m.m., gräsklippning, snöskottning, vedhuggning och olycksfalls-förebyggande insatser.
Så i höst sätter inga gamlingar upp nya gardiner stående på vingliga pallar eller stolar!! Liksom att kånka in utemöblerna från terassen.
Och så till det bästa: Det är gratis!
Boka måndag till fredag kl. 7.30 – 15.30 på tel 026-51 69 05 eller Tony Bjurling Mobil 070- 414 12 17
På grund av stort intresse förekommer en väntetid på c:a 2 veckor.

Du kan också få ledsagarservice såsom att läsa tidningen, utevistelse t.ex. besök på köpcentrum, kyrkogård, en fika eller promenad.
En ledsagare kan följa med till läkare, hårfrisör m.m.
Du kan få hjälp med lagning av kläder, baka, göra större inköp, fylla i blanketter (inte sekretessbelagda eller bankärenden), klädinköp eller hjälp med att skaffa hjälpmedel
För bokning av denna service ring mån – fre 7.30 – 15.30 tel 026 – 51 69 05
Rose Ohlsson Mobil 070-414 12 16 eller Camilla Eriksson 076-125 98 14.

Vinsten är att Du kan bo kvar hemma längre och klara Dig själv, Du kan undvika att ramla och bryta benen och slipper komma på sjukhuset.

Vi tycker detta är ett bra sätt att använda våra skattepengar till dem som bäst behöver hjälp och det ger meningsfulla arbetsuppgifter till dem på arbetsmarknadsenheten.
Betydligt bättre än att ge skatteavdrag för hjälp till dem som har så stora inkomster att de kan utnyttja RUT-avdraget. Då har man råd att betala den faktiska kostnaden.
Det här skriver jag som socialdemokrat som är stolt över att bo i en välskött S-kommun. Rösta rött den 19. september.
Med glödande penna Ing-Marie Hansson


Mer läsning

Annons