Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pensionärerna bjuds på bröllopsfest

Äldreboendet ”Tallen” i Sandviken slår på stort när det blir kungligt bröllop på lördag.

Pensionärerna bjuds på fest med välkomstdrink, kaffe med tårta och lyxig laxmiddag. Vigseln ska de se på en inhyrd storbilds-tv och sedan fortsätter firandet hela kvällen lång.

På lördag är det dags för det kungliga bröllopet och när tanterna på äldreboendet ”Tallen” i Sandviken satt hemma och drömde om att få vara med och följa även Daniel och Victorias bröllop fick Christina Persson som jobbar på dagverksamheten på en idé.

– Jag tänkte att det är klart att de ska få vara med. Så jag ordnade en fest och skickade ut inbjudningskort, berättar Christina.

Gunvor Renström visar inbjudningskortet som damp ner i brevlådan för ett tag sedan – med namn, rosa hjärtan och rosor på.

– Christina är världens bästa. Hon är fantastisk som har fixat med det här, säger Majlis Hillberg tacksamt.

– Det ska bli jättespännande, vi är jätteglada att vi får lite festligheter, säger Elsy Eklund.

Svårt välja klänning

Dagen inleds med bubbel och sedan blir det kaffe och tårta. Vigseln ska de se på en storbilds-tv och till kvällen blir det middag med smak av både kall- och varmrökt lax.

Hela 46 gäster får bröllopsfesten och kyrkan har skickat ett bidrag som Christina ska köpa dekorationer för.

– Det kommer att bli toppenroligt, och det här kommer de att leva länge på, säger Christina glatt.

Helt plötsligt blir kläder det stora samtalsämnet bland kvinnorna.

– Jag ska ha en röd klänning och en sjal som jag har gjort själv, berättar Birgitta Gren för de andra.

– Oj ska det vara klänning, jag har ju inte tänkt ut vad jag ska ha på mig, utbrister Johanne Hanna Andersson och konstaterar att hon får ta sig en titt i garderoben inför lördagens festligheter.

– Jag ser framemot att se alla fina kläder på tv:n. Kungligheterna och kändisarna kommer förstås vara stiliga i kyrkan, säger Gunvor Renström.

När brudparet kommer på tal är alla rörande överens – Daniel och Victoria passar perfekt ihop.

– De har äktenskapstycke. De passar jättebra ihop och det märks att de är kära, säger Gunvor Renström.

– Visst är han ju stilig, jag tycker att Daniel Westling är mycket finare än Madeleines förra fästman. Han är verkligen tjusig, säger Birgitta Gren.

– Det är så roligt att de får varandra, tänk förr, på vår tid, då skulle de ju inte fått gifta sig, han är ju en man av folket, konstaterar Majlis Hillberg.

– Han är lika go ändå, fast han är från Ockelbo och ingen kunglighet, säger Elsy Eklund om Daniel.