Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pensionärerna också missnöjda med budgeten

På måndag tas 2009 års budget i kommunfullmäktige. Inför mötet får kommunens ledande politiker ta emot kritik från många håll. Pensionärerna är en av de missnöjda grupperna.

Arbetarbladet har tidigare uppmärksammat protesterna mot nedläggningen av Bodås skola. I gårdagens tidning kunde vi berätta att det finns oro för åtstramningar i budgeten även bland flera rektorer.

Pensionärerna är en annan grupp som känner sig bortprioriterade. Därför har pensionärsförbunden nu gått samman i en skrivelse som skickats ut till samtliga ledamöter i kommunfullmäktige.

– Vi är inte alls glada för de nedskärningar som planeras, säger UllaBritta Hjerth.

Två nattsjuksköterskor ska bli en och det innebär också att äldreboendet Hesselgrenskas personalstyrka kommer att minska från fyra till tre personer nattetid.

PRO:s samrådsgrupp som står bakom skrivelsen påpekar också att Fixar-Malte försvinner, vilket kommer leda till fler fallolyckor.

– När de äldre inte får hjälp med att sätta upp gardiner eller byta lampor så är det lätt att de gamla ramlar och slår sig, säger UllaBritta Hjerth.

Nu hoppas PRO att ledamöterna i fullmäktige tar sig en funderare inför måndagens budgetmöte.

– De gör saker som inte kostar särskilt mycket pengar, tycker UllaBritta Hjerth.