Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pepparsprayarenär nu namngiven

Polisen har

fått ett namn på den misstänkte pepparsprayaren vid Sibyllakiosken på Jerntorget.


Tre personer misshandlades vid kiosken.

Minst två personer attackerades under natten mot fredag av en man med pepparspray. Attackerna ägde rum vid Sibyllakiosken belägen vid Jerntorget, som Arbetarbladet berättade i lördagens tidning.

Nu har polisen fått in ett namn på en person som kan ligga bakom sprayattackerna.

Vid halv tre-tiden på fredagsmorgonen blev en 32-årig man, på besök från Stockholm, sprayad av en för honom okänd gärningsman. Anledningen till detta är oklar.

– De hade en ordväxling, säger Per-Arne Persson vid polisen i Sandviken.

Mannen uppger att han sprayades med någonting i ansiktet, och att han till följd av detta fick kraftiga smärtor och blev förblindad i 15–20 minuter. Smärtan var övergående och han uppsökte inte sjukvård.

32-åringen kunde inte ge något signalement på pepparsprayaren när polisen kom till platsen.

Namn kunde de däremot få av den 22-åring som utsattes för samma övergrepp cirka en timme senare.

Den misstänkte gärningsmannen uppmanade 22-åringen att följa ”med runt hörnet”, där han återigen plockade fram pepparsprayen. 22-åringen fick även knytnävsslag i ansiktet och ett flertal sparkar mot kroppen.

Misshandeln har fotodokumenterats av polisen.

Ett namn på den misstänkte gärningsmannen har lämnats till polisen men denne har ännu inte tagits in till förhör.

Tidigare under natten misshandlades två till personer, 19 år gamla, också vid Sibyllakiosken. En av dem fick bland annat en tand sönderslagen.

Där finns en 24-årig man som är skäligen misstänkt. Han ska emellertid inte vara identisk med pepparsprayaren som härjade senare under natten.

Brottsrubriceringen för pepparspraysangreppet är misshandel och brott mot vapenlagen.