Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personal på demensboende sov på arbetstid

Annons

En Lex-Sarah anmälan har gjorts på ett demensboende i Gävle efter att en i personalen hittade sin kollega sovandes i dagrummet.

Händelsen upptäcktes i och med att en medarbetare ringde till sin kollega för assistans. När hon inte fick något svar gick hon till den intilliggande avdelningen och fann kollegan sovandes i soffan med en filt över sig.

LÄS OCKSÅ: Fick fel medicin på äldreboende – dog dagen efter

Händelsen skedde nattetid då det var tre personer som jobbade på demensboendet. De övriga två svarade på larmen och väckte sedan kollegan. När denne vaknat hade en kund satt sig vid köksbordet där kollegan sovit. Medarbetaren kunde inte svara på hur länge kunden suttit där.

Efter att händelsen rapporterats till chefen kontaktades en annan medarbetare som berättar att samma sak inträffat minst två gånger till under sommaren.

I anmälan framgår att medarbetaren som sovit på arbetsplatsen ofta sagt att telefonen inte fungerat när kollegor har ringt för att få assistans vid tidigare tillfällen.

LÄS OCKSÅ: Hemtjänsten missade besök – anmäler sig själva