Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personal på Vendel-gården utfrågades

Nyligen intervjuade Thomas Karlsson, äldreskyddsombud vid länsstyrelsen, föreståndaren samt två vårdpersonal vid Vendelgårdens äldreboende i Örbyhus. Detta med anledning av den anmälan om att äldreboendet skulle vara otryggt och ge dålig omsorg som en närstående till en pensionär gjort.

Arbetarbladet har tidigare berättat om svaren på de frågor från länsstyrelsen som äldreboendet har lämnat. Enhetschefen poängterar att personalstyrkan är tillräckligt stor för god omsorg men att det kan vara svårt med det där ”lilla extra”. Thomas Karlsson säger att det inte finns något exakt angivet i lagarna hur stor personalstyrkan ska vara, utan att det styra av pensionärernas behov.

– I övrigt vill jag inte kommentera utredningen just nu. Jag ska analysera svaren på frågorna ihop med det jag fick veta under intervjuerna. Det kan mynna ut i kritik, allvarlig kritik eller ingen kritik alls.