Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Personalflykten har bara börjat

Svar till "Verksamhetschefer inom Region Gävleborg", 2 februari

En del av idén med ambulansverksamheten är att finnas i beredskap. Vår arbetsgivare anser tyvärr att detta blir för dyrt nattetid och vill införa jour. Resultatet blir en kraftigt ökad årsarbetstid med mindre lön! Arbetsgivaren har lagen på sin sida, men är det rätt tänk för att driva verksamheten framåt? Blir detta förslag någon besparing i praktiken? Varje uppsägning är förlust av kompetens! Nyrekryterade kostar 250 000 kronor i interna utbildningar!

Hur ska ambulansen i den sjuksköterskebrist som råder locka ny personal med sämre villkor? Sällskapet Tranevik/Björkman har gång efter annan bedyrat att besparingen inte kommer att påverka patientsäkerheten. Hur kan de vara så säkra när detta inte bearbetats i någon riskanalys? Seriös arbetsprocess? Regionens värdegrund är professionalism, ansvar, respekt, ödmjukhet, öppenhet och ärlighet. Gäller värdegrunden inte ledningen? Mer passande för dem borde vara; härska och söndra! Personalpolitiken är omodern och styvmoderlig, ett hån när Regionen vill framstå som en attraktiv arbetsgivare! Många i personalen mår mycket dåligt, vi är hängivna våra patienter och har stor yrkesstolthet men nu har bägaren runnit över! Många med mig är i förtroendekris till ledningen, ett förtroende som blir mycket svårt att återvinna, om det ens är möjligt? Personalflykten har bara börjat! Jourförslaget ter sig som ett dåligt underbyggt hastverk! Släpp prestigen, dra tillbaka jourförslaget så kan vi tillsammans säkerställa god vård i ambulanserna!

Arbetssökande sjuksköterska, Ambulansen Gävleborg

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare