Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personligt och stämningsfullt med Sanna Nielsen

/

Det är trettonde året i rad som Sanna Nielsen är ute på julturné och det märks att hon blivit en rutinerad artist med stor kärlek till julen. Hon står på scenen i två timmar utan paus och, med undantag för ett hastigt klädbyte i halvtid, underhåller hon oss oavbrutet.

Annons

Till sin hjälp har hon sex skickliga musiker anförda av kapellmästaren, gitarristen och livskamraten Joakim Ramsell.…

Det musikaliska materialet, som är varierat och väl sammansatt, består bland annat av traditionella julvisor, klassiska stycken och nyskrivet material med rock- och popkänsla. Att det inte blir för spretigt beror till stor del på att Sanna Nielsen är en så duktig sångerska. Hennes goda teknik ger henne frihet att tolka olika genrer och rösten verkar lyda henne vad hon än vill uttrycka.

De musikaliska höjdpunkterna är många, men om jag ska nämna några blir det en jazzig version av ”Tomten jag vill ha en riktig jul”, ”Drummerboy” med fint solo på cajon av trummisen Jörgen Stenberg, samt Joni Mitchells ”The River” framförd med endast pianoackompanjemang.

Mellansnacket hjälper till att höja betyget för konserten. Det är genomtänkt och följer på ett fint sätt tematiken i de olika sångerna. Sanna Nielsen är oväntat humoristisk, men också allvarlig då och då. Framförallt är hon personlig, då hon berättar om barndomsminnen, människor och platser som varit viktiga för henne. Hon bjuder verkligen in oss och under kvällens gång bygger hon upp en jättefin publikkontakt.

Den stämningsfulla scenbilden är skapad av ljusprojektioner. Färgsättningen varierar, men i bakgrunden syns hela tiden en vacker stjärnhimmel. På var sida av scenen står en kandelaber och när ljusen brunnit ut är också showen slut. Men publiken ger stående ovationer och vill ha mer. Sanna Nielsen frågar om det är OK att hon tar av sig de obekväma skorna och ger oss sedan extranumret ”Undo” i bara strumplästen. Det känns både naturligt och alldeles unikt och blir en fin avslutning på kvällen.

Annons