Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Petter

Jag har problem med Petter. Jag klarar bara inte av svennebanan-hiphopen på gamla hits som ”Ta det tillbaka” och ”Vinden har vänt”. Men så ibland får DJ Sleepy till ett beat som golvar, eller så öppnar Petter upp sig på ett sätt som är svårt att värja sig mot, även om han är långt från landets främsta rimsmed.

Drygt två år gamla ”God damn it” var en karriärhöjdpunkt som bar från början till slut. Riktigt så bra är inte ”En räddare i nöden”.

De smurfspeedade samplingarna är inget kul. Veronica Maggio låter till exempel fantastiskt när hon får sjunga med sin egen röst på ”Längesen”.

Men när hon pitchas upp till heliumnivå i samma låt vill jag bara stänga av.

Plattans andra hälft, från och med kärleksförklaringen till bästa polaren Sleepy i ”U & Me”, som är betydligt bättre än den första med just ”U & Me”, ”Stockholm brinner (inte) igen/Intermezzo” och sköna Timbuktu-samarbetet ”Älskar din stil” som höjdpunkter.

Ralph Bretzer