Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pistolhot mot familjelivet

En kritiker jämförde Doris Day och Rock Hudson med två parkerade Cadillacs i sängen. Ashton Kutcher och Katherine Heigl visar samma karossglänsande egenskaper i ”Killers”, där inzoomningar på flexande bröstmuskler och skinande leenden trumfar skådespeleriet.
Båda huvudrollsinnehavarna har spelat samma roller tidigare, om än inte tillsammans. Katherine Heigl är den duktiga, neurotiska flickan som är lite för stram för sitt eget bästa, och nydumpad är hon på semester tillsammans med sina föräldrar i Nice.
Där befinner sig också Ashton Kutcher, den evigt busiga prankstern med ett pojkleenden som har lyckats med bedriften att få spela unghunk upp i 30-årsåldern.
Mötet dem emellan blir signalen för honom att byta jobb och satsa på kärlek och familj. Men ett sista uppdrag utförs: En helikoptersprängning. Hans jobb är att döda. Eller som han själv säger: ”Jag arbetar för blablabla och har rätt att bla.”
Några år senare, etablerade i villaförorten, kommer det förflutna i kapp. Ett pris på 20 miljoner sätts på hans huvud. En efter en av hans grannar försöker ta livet av honom. Frun blir mindre glad. Pistolhot till frukost är inte bra för den äktenskapliga lyckan.
”Killers” får den tämligen tama ”Mr and mrs Smith” att se ut som ett mästerverk. Ashton Kutchers spel är energilöst, men ingen gör Katherine Heigls paradroll som hon själv. Hon är för evigt den lite för besviket brådmogna tjejen bland de bråkiga busgrabbarna på dagis. Filmen kan inte bestämma sig för om den ska spelas med en actionrynka eller med den absurda komedins crazyleende.
Jag trodde förresten inte att någon kunde måla en svartare bild av villaförorten än ”Revolutionary road”, men inte ens på den dystra gatan dödsjagar grannarna varandra med stora bilar och vapen i hand.

Kristian Ekenberg