Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plåtniklasröj

/
  • Metall-robot-bil-action. Helt okej, framför allt om man har någon sorts nostalgisk relation till Optimus Prime, Megatron, Starscream och de andra.

Annons

Transformersrobotarna är tillbaka i spelform i ett äventyr som utspelar sig på deras hemplanet Cybertron. De snälla Autobots och de onda Decepticons ryker ihop i ett riktigt actionpackat inbördeskrig som visas ur de båda sidornas synvinklar.

Räkna inte med någon särskilt intressant story, här är det röj som gäller för hela slanten.

Robotarna bjuder på skönt tung fysik när de klampar omkring på slagfälten och grafiken, som drivs av Unreal-motorn, är riktigt vass. Naturligtvis har dina mekaniska slagskämpar möjlighet att, när som helt, förvandla sig till olika fordon, precis som i leksaksförlagan.

Tyvärr är Cybertron inte en särskilt spännande skådeplats. Murriga metalliska miljöer gör det svårt att urskilja vad som är motståndare och bakgrund. Dessutom möts man av en segdragen hårddiskinstallation på Ps3-formatet, som får mina mungipor att åka ner.

Personligen har jag lite svårt att bli engagerad i spelet, eftersom jag inte har några nostalgiska minnen av leksakerna spelet bygger på. Men om man får ståpäls av namn som Optimus Prime, Megatron och Starscream är det ett helt okej actionspel som bjuder på massor av fartfyllt pang-pang.

Jens Höglin

Mer läsning

Annons