Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Poja goes politik

Gävlerapparen Poja är tillbaka med en ny låt. Det är en hård, politisk sak tillägnad Fredrik Reinfeldt. På Gång ringde upp.

Vi har följt honom ett par gånger under hösten, Sätrarapparen Poja. Som till exempel när Promoe från Looptroop och Bully från amerikanska D-Block remixade hans låt ”Mr Pilot”. Nu är han tillbaka, beväpnad med politik, i låten ”Pengar förändrar”.

– Jag kör min grej, försöker ta fram mig mer och mer. Jag vill få fram sanningen till varenda öra i Sverige, sanningen från mitt och många andras perspektiv. Hur läget är i Sverige i dag.

– Lyssna på låten.

– Det är inget som direkt bekymrar men vissa saker svider, förstår du vad jag menar? Till exempel har barnfattigdomen i Sverige ökat, över 200 000 barn är fattiga. Det är inte bra, det visar att småbarnsföräldrar har det jobbigt. Jag är inte så inne på politik sådär men det krävs ju inget geni för att fatta vad det är som händer. Okej, det är inget kaos. Men det är inte på väg åt rätt håll.

– Jag har ingen aning egentligen. Men i stället för att betrakta Sverige som terroristhotat och införa FRA-lagar och sånt där så skulle vi kunna ta hand om Sveriges barn. Vi behöver inte tvinga sjuka mödrar att jobba när de inte borde det. Vi behöver ingen storebror.

– Nej, det här är är den första politiska låten jag har gjort.

– Det är inte omöjligt. Jag lägger bara det jag känner för.

– Ja du... Det är 2009 nu, jag kommer att fortsätta jobba hårt.