Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojkar har erkänt branden i Andersberg

Två ungdomar under 15 år låg bakom mordbranden i Andersberg i måndagskväll.
– De har erkänt och de är djupt ångerfulla, säger Hesam Akbari, Gävlepolisens presstalesman.

Annons

Det var vid sjutiden i måndags kväll som det började brinna i trapphuset på Vinddraget 12 B. Någon hade tänt eld på en madrass som stod i ett utrymme under trappan på bottenvåningen. Polisen rubricerade händelsen som mordbrand.

– Rubriceringen används när stora värden förstörs, när det finns en spridningsrisk och när det bor människor i huset. I det här fallet var det ett avloppsrör som gick sönder i samband med branden och alla i huset blev utan vatten, förklarar Hesam Akbari.

Polisen fick in tips som ledde dem på rätt spår. I onsdags tog de in en person till förhör. Det ledde till att ytterligare två personer kunde gripas och förhöras i går. De är alla tre, en flicka och två pojkar, under 15 år. Två av dem är misstänkta för branden och en av dem är vittne. Det har framkommit i förhören varför de tände på, men polisen är förtegen om motivet.

– De är djupt ångerfulla. De insåg inte att de utsatte andra människor för fara.

Polisen har nu överlämnat ärendet till socialtjänsten.