Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pojkar har erkänt branden i Andersberg

Två ungdomar under 15 år låg bakom mordbranden i Andersberg i måndagskväll.
– De har erkänt och de är djupt ångerfulla, säger Hesam Akbari, Gävlepolisens presstalesman.

Det var vid sjutiden i måndags kväll som det började brinna i trapphuset på Vinddraget 12 B. Någon hade tänt eld på en madrass som stod i ett utrymme under trappan på bottenvåningen. Polisen rubricerade händelsen som mordbrand.

– Rubriceringen används när stora värden förstörs, när det finns en spridningsrisk och när det bor människor i huset. I det här fallet var det ett avloppsrör som gick sönder i samband med branden och alla i huset blev utan vatten, förklarar Hesam Akbari.

Polisen fick in tips som ledde dem på rätt spår. I onsdags tog de in en person till förhör. Det ledde till att ytterligare två personer kunde gripas och förhöras i går. De är alla tre, en flicka och två pojkar, under 15 år. Två av dem är misstänkta för branden och en av dem är vittne. Det har framkommit i förhören varför de tände på, men polisen är förtegen om motivet.

– De är djupt ångerfulla. De insåg inte att de utsatte andra människor för fara.

Polisen har nu överlämnat ärendet till socialtjänsten.