Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Darkness/Explorers of time

Pokémon Mystery Dungeon: Explorers of Darkness/Explorers of time
(Nintendo/Bergsala)
Ålder: 3+
Format: DS

Sommarens nya Pokémon-spel är två sidospår från den ordinarie serien. I stället för att spela som en Pokémontränare som samlar monster så spelar du själv som ett av de små djuren som här hoppar på en karriär som skattletare.

Vilken Pokémon du spelar som avgörs genom ett personlighetstest. Sen samlar du monsterkompisar som följer med dig på dina äventyr.

Ett nytt Pokémonspel, dessutom med ny infallsvinkel, känns naturligtvis spännande på förhand eftersom serien hittills har hållit bra och jämn kvalitet genom åren.

Tyvärr blir man snabbt besviken på grund av spelets outhärdligt konstiga stridssystem. Det är som om utvecklarna har velat förenkla kontrollen, samtidigt som man behållit det gamla sättet att fajtas i ett förvirrande underliggande menysystem.

Eftersom en stor del av spelet går ut på att slåss mot onda Pokémons i slumpmässiga grottsystem så faller konceptet platt, trots att man lockar med nyskapande onlineinslag och någonstans runt 500 medverkande Pokémonvarelser.

I slutändan blir ”Pokémon Mystery Dungeon”-spelen mest intressant kuriosa för de fans som måste ha allt som ges ut med Pikachu och kompani. Något bra spel är det däremot inte.

Jens Höglin