Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polis körde rattfull på jobbet

En polis i Gävle misstänks ha kört rattfull i jobbet. I måndags morse blev han stoppad av sina kollegor i utkanten av Gävle och fick göra ett utandningsprov.

Annons

 

Polisinspektören var på väg från ett tjänsteärende till ett annat. Han körde en tjänstebil, men det var inte en målad polisbil. Enligt uppgifter i Aftonbladet hade inspektören sin chef med sig i bilen.I utkanten av Gävle genomförde några poliskollegor en nykterhetskontroll, där bilen vinkades in.

Polisinspektören fick blåsa, och testet visade klart över gränsen för rattonykterhet.

Ärendet har nu skickats till polisens internutredning i Västerås, som kommer att genomföra själva brottsutredningen.

Tony Härdin på Gävleborgspolisens ordningsavdelning berättar att polisinspektören är kvar i tjänst, men utan att arbeta i yttre tjänst.

– Vi har ett ansvar inte bara att utreda brottet utan också att som arbetsgivare ta hand om medarbetaren. Vi har ett körschema färdigt för den här typen av händelser, säger Tony Härdin.– Det är personalansvarsnämnden i Stockholm som hanterar sådana saker. Det beror på vad för faktorer som ligger bakom händelsen.

– Många gånger beror de här brotten på ett missbruk, och det är en sjukdom som ska behandlas. Men man ska inte föregå någonting, säger Tony Härdin.