Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen försvarar gripande

Enligt en JO-anmälan satte polisen av misstag en hjärnskadad och förvirrad kvinna i fyllecell, tog hennes receptbelagda medicin och dumpade henne efter förhör vid SOS-kiosken. Polisen har en annan version av det som hände.

Arbetarbladet har tidigare berättat om JO-anmälan. Enligt den behandlades kvinnan mycket kränkande. Hon behandlades om en missbrukare, och ingen lyssnade på hennes förklaringar om att hon har en hjärnskada, och äter receptbelagd medicin.

Nu har polisen svar till JO kommit med en annan version av händelsen:

En patrull grep henne med misstänkt stöldgods vid Valbo köpcentrum. Hon verkade förvirrad och kunde inte uppge någon adress. I väskan fanns ett antal piller som polisen misstänkte var olagliga. Kvinnan blev mer och mer förvirrad och hon omhändertogs för berusning och fick lämna prover.

Tidsfristen för att hålla kvinnan inlåst gick ut 04.15 på natten. En polispatrull skjutsade henne från arresten i Sandviken till Gävle. Nu var hon, enligt polispatrullen, piggare och bad själv att få bli avsläppt vid SOS-kiosken. Hon ville inte bli skjutsad hem.

Sammantaget tycker polisen att kvinnan behandlats korrekt.

JO:s bedömning av händelsen kommer senare.