Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen försvarar trafikkontrollen

Trafikpolisen försvarar nu fortkörningsrapporten som Peter Sjöberg ifrågasatte i gårdagens Arbetarbladet.


– 50-skylten i Furuvik var fullt synlig, säger Mats Nauwelaertz dé Age och hävdar att Sjöberg har tagit bild på en helt annan skylt.

Peter Sjöberg fick i går tills vidare tillbaka sitt körkort i väntan på att tingsrätten tar ställning till hans klagoskrift som Arbetarbladet berättade om i går.

Han åkte fast på tisdagen i en fartkontroll vid den norra infarten till Furuvik.Men han hävdar dels att polisens mätning var felaktig, och dels att 50-skylten var helt igensnöad och omöjligt att se.

Men nu får han mothugg. Mats Nauwelaertz dé Age på trafikpolisen talade i går med den kollega som gjorde kontrollen och åkte själv ut till Furuvik och tittade.

– Han måste ha fotograferat en annan skylt, hävdar han. Det ser inte alls ut som på hans bild bakom den skylt det handlar om.Men Peter Sjöberg står på sig och säger att han har ett vittne på att det är skylten före polisens kontroll som han fotograferat.– Om det är fel måste det finnas fler än en skylt, säger han.

Ulf Carnerius, tillförordnad chef för trafikpolisen i Gävleborgs län, är inte insatt i just det här fallet, men hävdar att det i stort sett är omöjligt att det skulle ha gått till som Peter Sjöberg påstår.

– Skyltarna kontrolleras före varje fartkontroll, och det skrivs ett protokoll över den kontrollen. Det måste vi göra för att det inte ska kunna ske misstag, säger han.

Carnerius medger dock att om Peter Sjöberg skulle ha rätt om den snöiga skylten, och han ändå har bötfällts så har polisen gjort fel.

– Sådana kontroller ska vi inte göra, och om någon skulle bli bötfälld på en sådan grund ska boten avskrivas, säger han.