Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen misstänker: Inbrottsräd runt om Sandviken

Tre inbrott ägde rum på kort tid i skogarna runt Sandviken natten till fredag. Polisen misstänker ett samband.
Två krogar drabbades.
Men värst var det ändå för Uppsalaparet som vaknade av att någon befann sig i sportlovsstugan.

02.03 kom första larmet, restaurangen Albin & Pia i Jäderfors strax norr om Sandviken hade haft inbrott. Någon eller några hade krossat en ruta och varit in i lokalen. Det är dock oklart om eller vad som saknas än så länge.

02.38 kom nästa larm från skogarna runt om Sandviken. Denna gång i Järbo, närmare bestämt pizzerian Järbokrogen. Även denna gång var en ruta krossad och inbrottstjuven eller tjuvarna hade plockat med sig öl.

Runt klockan 03.50 var det dags igen i samma trakter – dessvärre för ett par från Uppsala vars sportlovsvistelse plötsligt tog en högst otrevlig vändning.

Paret låg och sov, en av dem – en man 40-årsåldern – vaknade av en obehagskänsla och såg då någon gestalta sig i rummet.

Mannen såg gestalten rycka med sig en mobil och en laddare innan personen avlägsnade sig kvickt. Senare kunde det drabbade paret konstatera att Ipaden också var stulen, likaså deras skidor som låg i skidboxen på deras bil.

Ett byte på omkring 12 000 kronor, konstaterar polisens presstalesman Mikael Hedström. Polisen misstänker att de tre incidenterna har ett samband – att det handlar om en inbrottsräd.

– Det är faktiskt inte alls orimligt att någon eller några har åkt omkring i det här området, säger Mikael Hedström.