Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen på plats i Järbo efter mystisk misshandel

En man blev överfallen av okända gärningsmän i sin bostad i Järbo på annandagen.
– Han har berättat att fyra-fem personer kommit dit och slagit honom med ett tillhygge och därefter flera knytnävsslag, säger Gävleborgspolisens presstalesman Mikael Hedström.

Då flera poliser återkommit i tjänst under måndagen görs också en mer samlad insats för att ta reda på vad det var som hände i Järbo i lördags. Mannen har inte gett polisen någon förklaring på vilka gärningsmännen är eller varför någon skulle vilja skada honom.

– Vi kommer att höra grannar så får vi se vad det ger. Järbo är inte så stort, min erfarenhet är att vi brukar kunna få en förklaring på sådant här, säger Mikael Hedström.

Det var vid 21.30 på kvällen som det knackade på dörren till mannens lägenhet. När han öppnade så fick han ett slag som fällde honom till golvet. Då fortsatte misshandeln med flera knytnävsslag. En av de okända männen försökte hindra mannens flickvän från att ta sig fram till honom. Därefter avbröts misshandeln och männen begav sig av.

Polisen utreder fallet som grov misshandel och hemfridsbrott.