Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen spårar pengar i dopningshärvan

Åklagaren vill fortsätta utredningen ytterligare två veckor mot den 51-årige Gävlebo som misstänks vara en av huvudpersonerna i landets största dopningshärva.

Annons

– Vi behöver tid att spåra vart pengarna har tagit vägen, säger åklagaren Peter Olofsson.

21 oktober slog polisen till mot 47 adresser på 25 orter i landet. De flesta av dem misstänks ha varit kunder hos Gävlebon. Polisen kallade aktionen för den största någonsin i Sverige mot försäljning av illegala dopningspreparat.

51-åringens fru häktades också för medhjälp, men släpptes efter några dagar. 51-åringen själv har nu suttit häktad i över en månad och nu vill åklagaren ha förlängd tid.

Ett inslag i utredningen är ett konto i Luxemburg där polisen misstänker att pengar från dopningsaffärerna har hamnat.

– Men vi letar även efter pengar på andra håll. Det är av intresse för att veta hur mycket som har sålts, säger han.

Enligt Olofsson finns det tecken på att 51-åringen kan ha placerat pengar även på andra håll.

I går åtalades en Alingsåsbo för ringa dopningsbrott. Han ska i år ha använt dopningspreparatet metandienon vid flera tillfällen. Han är en av de personer som polisen slog till mot i oktober och enligt Peter Olofsson är det från Gävlebon som preparatet har köpts.

Han uppskattar att det kommer att ingå ett tiotal sådana åtal när dopningsrättegången drar igång i Gävle om några veckor.