Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen tvingades ingripa på arenan

Visst blev det stundtals bråkigt på läktarna, utanför arenan och i centrala Gävle när Brynäs och Djurgården möttes i Läkerol Arena på lördagskvällen.


Djurgårdssupportrar kastade in saker på isen och på andra åskådare.


Några personer togs ut från arenan för att de var för bråkiga.

Under kvällens lopp hann polisen omhänderta 14 personer, varav nio för att de var berusade eller narkotikapåverkade och fem för att de störde ordningen.

– Det har trots allt varit relativt lugnt. Inga våldsbrott alls har rapporterats, sade Hesam Akbari, informatör vid Gävleborgspolisen.

Några timmar före matchen samlades hundratals djurgårdssupportrar på puben Jackpot vid Norra Stapeltorgsgatan. Stämningen var hög och det var packat på flera sätt.

– Det ska vara röj med värdighet, sade Joel Andersson, före detta ordförande i supporterklubben Järnkaminerna, om hur en äkta djurgårdssupporter ska bete sig.

Över 800 supportrar hade rest till Gävle i åtta bussar för att stötta sitt favoritlag.

Gävlepolisen hade satt in extra resurser för att stävja bråk både före, under och efter matchen.

– Bland annat beslagtogs pyroteknik i samband med visitation utanför arenan, sade Hesam Akbari.

Joel Andersson tyckte att polisen varit ”osmidiga” vid djurgårdssupportrarnas tidigare besök på matcher i Gävle.

– Hittills har det inte varit några problem och jag tror inte att det blir några heller, sade han medan skrålande sånger och hejaramsar ekade i puben och restaurangen.

– Men att gå på hockey är ingen barnlek. Det ska vara röj, drag och hög stämning när vi stöttar grabbarna så de tar tre viktiga poäng, sade Joel Andersson.

Kalle Enegren var i Gävle för fjärde gången som supporter. Den här gången hade han utrustat sig med grönfärgad mask.

– Tyvärr tror jag djurgårn förlorar, sade han pessimistiskt.

Kompisarna Ove Larsson och Pelle Olsson var mer optimistiska, utstyrda i tomteluvor. Men festandet verkade vara nog så viktigt som själva matchen för dem.

Djurgårdssupportrarna gick i samlade skaror upp till arenan.

På vägen dit detonerade några smällare och på Hälsingegatan kastades flaskor på bilar. Vid 21-tiden på kvällen hade polisen dock inte fått någon anmälan om skadegörelse.Före matchen beslagtog polisen ett par så kallade bengaliska eldar som inte hann komma till användning.