Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen varnar för telefonbedrägerier – 80-årig kvinna i Sandviken fick misstänkt samtal

Vid lunchtid på tisdagen fick en 80-årig kvinna i Sandviken ett telefonsamtal från en okänd person. Enligt polisen kan det röra sig om ett bedrägeriförsök.

Polisen i Gävleborg går nu därför ut med en varning till allmänheten. Personer bör vara försiktiga och uppmärksamma på annorlunda samtal, samt inte lämna i från sig bankkort eller kontanter till okända personer.

LÄS MER: Sa sig vara släkting och lurade 90-åring på tusentals kronor – "Fruktansvärt fula brott"

Den äldre damen i Sandviken är inte den första som har fått märkliga telefonsamtal. Bara i november mottog ett 15-tal personer samtal där personen i andra luren bad om pengar, varav minst tre bedrägerier fullbordades.

– Man ringer och säger att man är barnbarn och hastigt behöver kontanter och då har de lånat ut kort och pinkod och fått sina konton tömda, sade Mikael Hedström, presstalesperson vid Gävleborgspolisen, då.

LÄS MER: Bluffsamtal till äldre: "Du behöver en dyr medicin så sätt in 40 000 kronor" – landstinget varnar

Den som får samtal om att låna ut pengar och misstänker brott uppmanas att kontakta polisen på 112 om brottet är färskt – 114 14 om det är äldre.

LÄS MER: Flera bedrägerier mot äldre i helgen – påstod sig vara barnbarn i behov av pengar

LÄS MER: Låtsades vara anhörig för att lura äldre i Gävle