Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisutredningen om 20-åringens död avslutas

Polisen lägger nu ned utredningen kring 20-åringen som avled sedan han hittats svårt nedkyld på Brynäs i slutet av november. Analyserna av blodprover som kom för några dagar sedan visar att han varit påverkad av alkohol, men inte av droger.

20-åringen hittades en söndagsmorgon liggande på marken intill en parkbänk intill Väpnargatan på Brynäs. Han var svårt nedkyld och inte kontaktbar. Han togs in till Gävle sjukhus men flyttades under dagen till Akademiska sjukhuset i Uppsala. På kvällen avled han.

Polisen kunde inte hitta några teckan på brott kring dödsfallet. Dödsorsaken var en följd av nedkylningen.

Polisen har ändå väntat in de slutliga beskeden om 20-åringen varit drogpåverkad eller inte innan man fattar beslut om att lägga ned utredningen. Analyserna har komplicerats av att 20-åringen fick flera typer av mediciner sedan han togs in på sjukhus.

Men ett blodprov som togs vid ankomsten till Gävle sjukhus visar att 20-åringen då bara hade en relativt låg alkoholhalt i blodet, men inga tecken på drogpåverkan.

Kalju Poltrago som har lett polisutredningen konstaterar att detta styrker uppfattningen att 20-åringen inte har utsatts för något brott.

Ett frågetecken är fortfarande att 20-åringens mobiltelefon och mp3-spelare saknas.