Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker måste satsa långsiktigt på lärarnas löner

Annons

För tionde året i rad rankar Lärarförbundet Sveriges skolkommuner för att sätta ljuset på vad som gör en skolkommun långsiktigt stark. I år har intresset för rankningen varit större än någonsin och vi ser nu hur den i kommun efter kommun används som underlag för en fördjupad diskussion om skolan.

Liksom förra året står Arvidsjaur som vinnare. Kommunens styrkor är en hög lärartäthet och en hög andel behöriga lärare och de satsar på att många barn tidigt ska komma i kontakt med pedagogiskt utbildad personal i förskolan. Och resultatet låter inte vänta på sig med höga meritvärden och en hög andel godkända i årskurs 9.

Men på en punkt går värdena åt fel håll och det gäller lönen. För trots mycket höga resultat i över fyra år har kommunens politiker beslutat att lärarna ska få den allra lägsta löneutvecklingen som avtalet medger.

Lärarförbundets ranking Bästa skolkommun baserar sig på fjorton kriterier. Statistiken är i allt väsentligt officiell data från SCB, Skolverket och parterna. Hälften mäter de resultat skolan i respektive kommun ger och den andra hälften mäter de förutsättningar skolan får av de som har ansvaret. På så sätt premierar vår rankning de kommuner som satsar långsiktigt eftersom resurser de satsar idag ger resultat när de som i år börjar i skolan slutar nian.

När vi nu summerar tio års rankningar är det tydligt att de kommuner som placerat sig genomsnittligt bäst mellan 2002-2011 har alla har haft hög andel utbildade lärare och hög lärartäthet. Och det stöds av forskning som visar att den enskilt viktigaste faktorn för elevernas resultat är utbildade lärare i alla ämnen.

Bland resultatmåtten utmärker sig en hög andel godkända elever i alla ämnen och att kommunen har en hög andel som är behöriga till högskolan. Fokus på att alla elever ska nå tillräckliga kunskaper och att inte acceptera att några inte klarar dem är alltså ett framgångsrecept.

Men hur mycket kommunerna än satsar på skolan måste de också satsa på lärarna. Höjda löner krävs för att kunna locka unga människor till läraryrket och att få skickliga lärare att stanna kvar.

De kommuner som placerat sig bra både i vår rankning och SKLs öppna jämförelse visar sig ha ett lågt löneutfall jämfört med hela riket. Det är oanständigt och står i motsats till det avtal vi har med Sveriges kommuner där bra resultat ska ge mer i lönekuvertet.

Vi efterlyser politiker i varje kommun som är medvetna och långsiktiga beslutsfattare. Nu måste lärarna se resultat av sitt goda arbete även i sina plånböcker.

Eva-Lis Sirén
Förbundsordförande Lärarförbundet

Mer läsning

Annons