Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politiker nöjda medbadhus och skolmat

Badhuset och skolmaten. Det var två av svaren som Arbetarbladet fick när vi ringde upp Tierps ledande politiker och bad de
m
sammanfatta 2008 års bästa beslut.

Vi ställde följande två frågor till företrädarna för Tierps tre största partier:

Och så här blev svaren:

Bengt-Olov Eriksson, socialdemokraterna (kommunalråd):

1. Det är svårt att plocka ut ett enskilt beslut men det får bli beslutet om badhuset. Det är någonting som har varit efterlängtat i väldigt många år och nu blir det äntligen verklighet. Jag tror att det är många tierpare som verkligen är glada för att det kommer till stånd.

2. Under 2009 är det säkerligen att nå så långt som möjligt med att mildra effekterna av den oerhört djupa lågkonjunktur som vi befinner oss i. Vi har haft diskussioner med bland andra arbetsförmedlingen om möjligheterna att förstärka vuxenutbildningen. Och givetvis att ha nära kontakter med företagen.

Catharina Deremar, centerpartiet:

1. Kosten såklart. Att vi fattade beslutet att inte förlänga avtalet med Sodexo och att vi i stället valde att plocka hem kosten. Vi får ett system som är mer flexibelt än det vi har i dag och har möjlighet att utveckla kosthållningen i kommunen efter egna önskemål.

2. 2009 blir det mycket internt arbete eftersom det är val 2010. Annars ska vi fortsätta med det jobb vi har börjat med när det gäller företagarfrågor och att försköna Tierp. Dialogen har efter många år blivit bättre med företagarna och jag hoppas att företagarna upplever det likadant.

Daniel Blomstedt, moderaterna:

1. Det var när fullmäktige beslutade om att utreda kon- kurrensutsättning kring renhållningsverksamheten. Ty-värr så fattade man sedan i kommunfullmäktige det sämsta tänkbara beslutet när man valde att inte konkurrensutsätta verksamheten. Jag är övertygad om att med konkurrens hade man besparat medborgarna onödiga kostnadsökningar i framtiden.

2. Under de senaste åren har vi brottats med svårigheter att få ekonomin att gå ihop och det måste vi jobba vidare med. Efter ett moderat initiativ har vi infört månatliga resultatuppföljningar i kommunstyrelsen för att så fort som möjligt kunna ingripa om det går åt fel håll. Jag tror att det kommer att underlätta när det gäller styrningen av verksamheten ur ett ekonomiskt perspektiv.