Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Politikerna måste få Capio Hälsocentral att bli kvar i centrum

Capio Hälsocentral i centrala Gävle är hotat av nedläggning och ett stort antal gamlingar kommer att hänvisas till andra hälsocentraler, till exempel City Gävle, Södertull HC, Capio Brynäs. Ingen med rullatoravstånd egentligen, och flera är redan övertecknade.

Capio önskade i starten att unga och idrottare med flera skulle ta skriva sig på Capio på Brynäs och de äldre på Capio i centrum, men det har inte funkat så. Man har täckt förlusterna i möjligaste mån från Capio Brynäs, men företagsmässigt håller det naturligtvis inte i längden.

Ansvariga politiker måste göra något åt det här. Hur vet jag inte, men så kreativa man varit under valrörelsen borde politikerna från samtliga partier gemensamt komma fram till någon lösning för att rädda den strategiskt välplacerade hälsocentralen i centrala Gävle. Många gamla bor granngårds med centralen, inte minst på adjunkten.

Christer Pettersson  

Läs också: Capio stänger hälsocentral i Gävle centrum

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare